Suicide Squad: Brigada sinucigașilor (2016)

suicide-squad-223054l-1600x1200-n-ce5e6957

Descriere: Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii. Pentru a-și micșora pedeapsa, nelegiuiții acceptă sinucigașe misiuni sub acoperire, conștienți că eșecul înseamnă moartea. După ce și-au folosit puterile și inteligența pentru rău, Joker-ul, Harley Quinn, Deadshot și colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui.

Recenzie: Filmul acesta a fost foarte bine promovat, adică, cu două săptămâni înainte să apară, vedeam cel puțin o postare pe zi despre el sau trailerul într-o reclamă. Au vrut să atragă atenția și chiar au reușit. După apariție, facebook-ul a fost invadat de check-in-uri la cinema. Nu  am ținut neapărat să merg, chiar dacă trailerul îmi stârnise și mie interesul, dar s-a nimerit să aibă prietenul un bilet 1+1 gratis și ne-am zis că la 10 lei, nu e cine știe ce risipă.

large (2)

Știam doar câteva dintre personaje, de restul nici nu auzisem până să merg la acest film și îmi pare rău că nu mi-au fost oferite mai multe detalii. Accentul mi se pare că s-a pus pe Deadshot și pe Harley Quinn, restul fiind dați puțin mai în spate. Ideea e că această brigadă, formată din răufăcători, trebuie să salveze lumea. Culmea e că, pe parcursul filmului, mai dragi îți sunt acești răufăcători, decât „tipii buni” (a se citi „Amanda Waller”, care m-a enervat încă de la început).

De Deadshot au auzit mulți. Tipul ăla care ucide oameni pentru bani și are o țintă extraordinar de bună. Nu ratează niciodată. În film, el nu mai este prezentat ca un simplu mercenar. I se arată partea umană, relația cu fata lui, la care ține enorm și pentru care ar fi în stare de orice, chiar să se ducă într-o misiune imposibilă, cu speranța că va putea face ceva bun pentru ea.

Harley Quinn a fost o noutate pentru mine. Am impresia că am mai auzit undeva de povestea de dragoste dintre Joker și *o tipă nebună*, dar n-am citit nimic despre ea. Tipa a prins cel mai bine la public și, sincer, n-ai cum să nu o placi. Fie că este băiat și îți place ce vezi, fie că ești fată și o îndrăgești pentru doza ei de nebunie. Totuși, pe lângă masca aceea de fată mereu glumeață și pusă pe șotii, mi s-a părut că se vede multă suferință. Povestea ei de dragoste nu mi se pare un goal, ci mai degrabă o relație toxică și tristă.

El Diablo este și el un personaj despre care aflăm cât de cât ceva, dar mi s-a părut insuficient. El are puterea de a controla focul. Pentru unii ar putea fi un lucru super tare, însă lui i-a adus doar suferință. N-a putut să-și folosească puterea jumătate din film, deoarece rămăsese cu un fel de traumă în urma crimelor pe care le comisese. Suferința aceasta ne-o explică chiar el, spre sfârșit.

Căpitanul Boomerang și Killer Croc sunt lăsați destul de în spate. Pe Killer Croc îl putem observa ca fiind un om ce suferă de o boală, având aspect de crocodil. Oamenii au început să se poate cu el precum cu o bestie, deci a hotărât ca asta să devină: un monstru de care să se teamă toți. Boomerang mi s-a părut destul de absent. La început, ni se spune că a fost ridicat din mijlocul unui jaf, dar nu a fost nicio secvență în care să-și dovedească iscusința. Mi s-a părut un personaj mai mult de amuzament, să ne distreze din când în când cu vreo replică sau să facă un lucru prostesc.

large (49)

Ar trebui să-l pomenesc și pe Slipknot, dar acesta a apărut doar puțin la început și n-am aflat nimic despre el. Serios acum, cu ce se ocupa tipul ăsta? :))

large (43)

Filmul a avut și câtea părți ma proaste. Cum ar fi că în unele momente părea fragmentat. Momentul când Harley și Jokerul trebuiau să sară din avion, dar doar ea a căzut și Jokerul a rămas în continuare, în interiorul avionului. În acel moment, eu și prietenul ne-am întors unul spre altul și ne-am întrebat se s-a întâmplat. Scena a fost destul de neclară și fără logică. Un alt moment este aproape de final, când Deadshot și Harley au viziuni despre cea mai mare dorință al lor. Mă așteptam ca Deadshot să se vadă împreună cu fetița lui, dar acesta se închipuia omorându-l pe Batman. Pe când „nebuna” de Harley se închipuia întemeindu-și o familie cu Jokerul, având chiar și copii. Aceste lucruri au fost total neașteptate, mai ales în cazul lui Deadshot, visul nu s-a potrivit deloc cu comportamentul lui de pe tot parcursul filmului.

large (50)

Personal, nu mi s-a părut un film chiar atât de rău, ba din contră. Nu m-a plictisit deloc, personajele au fost interesante și au existat destule momente în care am râs, deci clar n-a fost o pierdere de timp. Nu e o capodoperă, dar merită o șansă.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Suicide Squad: Brigada sinucigașilor (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s