Recenzie – Cianură pentru un surâs de Rodica O. Brașoveanu

Coperta-Cianura-pentru-suras

Descriere: O competitie contra cronometru intre maior si Melania, devotat escortata de un grup de gangsteri. La aceeasi miza se mai adauga o tinta: trecerea frauduloasa a tablourilor peste granita. Pitorescul personajelor, umorul, „neasteptatul” prezent in fiecare pagina, duiosul si cinismul, glontul si aroma de levantica a aducerii-aminte fac deliciul lecturii acestui roman.

Recenzie: Curiozitatea mea în legătură cu Rodica Ojog- Brașoveanu a început atunci când am văzut că lumea o aseamănă cu Agatha Christie, faimoasa scriitoare de romane polițiste pe care o citesc de fiecare dată cu drag. Mie nu-mi convine această comparație.  Stilul scriitoarelor e total diferit, Christie bazându-se pe detalii tehnice și pe acțiune, iar Rodica pe transmiterea unor sentimente și anumitor stări, dând viață întregii povești. Eu una am ajuns să o prefer pe cea de-a 2-a.

Cianură pentru un surâs este prima carte din seria Melania Lupu.

Cine este Melania Lupu? O doamna vaduva, micuta si delicata ca un portelan de Sevres. A împlinit saizeci si doi de ani si opt luni, traieste într-un univers aparte si practica o politete de pe vremea malâcofului. Ea însasi pare o panseluta presata cîndva, într-un album.

Cine este în realitate Melania? Cosmarul …

Autoarea a dat naștere unui personaj magnific, aparent un suflet de copil într-un corp de bătrână, care își dezvăluie adevăratul caracter foarte încet, prezentând idei de geniu cu o naturalețe elegantă. Iar la final, când își dă masca jos, face o plecăciune în fața publicului uimit (cititorii) și își pune masca la loc.

Principalul inamic al Melaniei, maiorul Cristescu, dă dovadă de inteligență și perspicacitate, dar oare este de ajuns pentru a rezolva cazul? Mă simțeam la un moment dat ca la un meci de ping-pong, unu rata, celalalt înscria, rolurile se schimbau, tot ce-mi mai rămânea de făcut era să pariez pe unu din ei și să aștept finalul. Nici vecinii Melaniei nu se lasă mai prejos, fiecare reprezentând o tipologie de oameni și făcându-te chiar să-ți regăsești proprii vecini în persoanele lor.

Dacă vă plac cărțile polițiste, cu siguranță n-ar trebui să ratați această serie.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Recenzie – Cianură pentru un surâs de Rodica O. Brașoveanu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s