Recenzie – De 19 ori Katherine de John Green

de-19-ori-katherine_1_fullsizeDescriere: K-5 spunea ca baietii sunt badarani.

K-10 voia doar o relatie de prietenie.

K-18 i-a dat papucii intr-un e-mail.

K-19 i-a frant inima.

Colin, un „fost copil-minune“ pasionat de anagrame, pleaca impreuna cu prietenul sau Hassan intr-o calatorie departe de casa pentru a-si uita toate dezamagirile in dragoste. Cu 10.000 de dolari in buzunar si un mistret pe urmele sale, Colin vrea sa demonstreze Teorema Fundamentala a Previzibilitatii Katherinelor care, spera el, va prezice viitorul tuturor relatiilor. Iubirea, prietenia si umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poti reinventa.

Recenzie: Prima carte pe care am citit-o în 2015 și pot spune că am început noul an destul de bine.

De 19 ori Katherine nu este o carte complexă, cel puțin în comparație cu celelalte două cărți ale lui John Green, citite de mine: Sub aceeași stea și Căutând-o pe Alaska. Povestea este una foarte simplă, la fel și acțiunea, autorul nu se axează pe suspans, dramă sau răsturnări de situație. Astfel totul decurge de la sine și, citind această carte, intri într-o adevărată stare de relaxare.

222

Singurele lucruri prin care se evidențiază această carte sunt umorul și matematica. De mult n-am mai zâmbit atât de mult în timp ce citeam, de aceea cartea a primit un mare plus de la mine. Cât despre matematică, am înțeles-o, dar nu sunt de acord cu ideea lui Colin. Dragostea nu se bazează pe cât de părăsit/ă ai fost sau cât de bine arăți sau cât de popular/ă ești. Dragostea se simte și atât, nu poți să faci o diagramă pe seama ei.

Colin și Hassan sunt „cuplul perfect” și se completează unul pe celălalt. Colin este copilul-minune, cuminte și educat, de aceea are nevoie un mic impuls, iar Hassan e spontan și amuzant. Împreună trec prin tot felul de situații jenante, dar foarte amuzante pentru cititor.

Îmi place John Green pentru că nu se bazează pe un anumit stil atunci când scrie și încearcă câte puțin din toate. Sincer, dacă mi-ar fi dat cineva Sub aceeași stea și De 19 ori Katherine și ar fi șters numele autorului, nu mi-aș fi dat seama că este același.

Per total este o carte bună, care la sfârșit te va lăsa cu zâmbetul pe buze și cu o stare de optimism.

“Books are the ultimate Dumpees: put them down and they’ll wait for you forever; pay attention to them and they always love you back.”

Reclame

Un gând despre &8222;Recenzie – De 19 ori Katherine de John Green&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s