Recenzie – Anna și sărutul franțuzesc de Stephanie Perkins

Cop-Anna-si-sarutul-frantuzesc4

Descriere: Anna si sarutul frantuzesc, o carte amuzanta, plina de suspans. Stephanie Perkins a scris o carte care cu siguranta o sa topeasca inimi. Anna asteapta cu nerabdare inceperea ultimului an de liceu in Atlanta, unde are o slujba ideala, o prietena fidela si un baiat pe care vrea sa il cucereasca. Lucrurile se schimba si Anna merge la un internat din Paris. Aici il intalneste pe inteligentul, cuceritorul  Etienne St. Clair. Totusi, exista o problema „St. Claire e deja luat“, are o iubita. Anna isi repeta „suntem doar buni prieteni, suntem doar buni prieteni“, dar sentimentele, reciproce, devin de neinlaturat. Oare se va sfarsi totul cu mult asteptatul sarut frantuzesc? Cei care vor citiAnna si sarutul frantuzesc vor avea ocazia sa descopere Parisul, pas cu pas, prin ochii a doi tineri adolescenti, poate mai frumos si mai interesant ca orice alt ghid scris vreodata al Parisului

Recenzie: Oricât de mult aș urî franceza ca materie, nu pot să nu iubesc și să nu-mi doresc să vizitez Franța și frumosul ei Paris. Anna și sărutul franțuzesc mi-a reamintit și de ce: pentru că totul pare desprins dintr-un basm.

Deși mulți cititori o acuză pe Anna pentru că face mofturi atunci când află că trebuie să meargă la studii în Franța, eu o înțeleg. Nici mie nu mi-ar fi ușor să-mi las prietenii, familia, toate lucrurile care mă fac fericită, și să plec într-o țară total necunoscută, fără să știu să vorbesc limba națională. La care se mai adaugă și faptul că este ultimul an de liceu. Cine se mută în ultimul an de liceu?

largeEa a avut mare noroc deoarece s-a integrat într-o gașcă formată din 4 persoane: Mer, Rashmi, Josh și St. Clair, pe care Anna îl place. Anna și St Clair pornesc de la o relație de prietenie, dar, ca de obicei, acest lucru nu este posibil. Lucrurile încep să se complice, iar atracția dintre ei devine mai mult decât evidentă, dar un singur lucru le stă în cale: St. Clair are o iubită.Și acum lumea își dă ochii peste cap și întreabă: de ce n-o părăsește? Cel puțin asta am făcut eu și da, ni se oferă explicația, vă las sa o aflați singuri. Am avut sentimente contradictori față de St. Clair, pe o parte îmi venea să arunc cu roșii în el, pe de altă parte îmi plăcea și mi se păreau adorabile toate lucrurile pe care le făcea.

Stilul autoarei, Stephanie Perkins, mi-a plăcut foarte mult, acțiunea nu este grăbită, știe să țină un om în suspans și nu ajungi să te plictisești, deși intri într-o stare de relaxare totală. De asemenea, te face să vizualizezi personajele și le conturează atât de bine personalitățile încât în fața ta începe să se deruleze un întreg film. Totul a părut foarte realist, problemele Annei sunt probleme cu care ne confruntăm și noi, adolescenții, în viața de zi cu zi: iubiri neîmpărtășite, secrete, certuri și împăcări. Fetele se vor regăsi în cu ușurință în personajul Annei. Aș vrea ca în următoarele luni să-mi cumpăr Lola și băiatul din vecini, să văd dacă o să-mi placă la fel de mult

Multumesc librarei online Libris pentru că mi-a oferit șansa de a citi această carte.

5 gânduri despre &8222;Recenzie – Anna și sărutul franțuzesc de Stephanie Perkins&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s