Recenzie ~ Invocarea (Forțele răului absolut) de Kelley Armstrong

Imagine

Descriere : Chloe Saunders avea o viata relativ normala. Dar acum se pomeneste intr-o situatie cu totul ciudata pentru ca: Brusc, incepe sa vada oameni morti. Este inchisa intr-un sanatoriu pentru adolescenti cu tulburari mintale. Sanatoriul nu este ceea ce pare…

„Numele meu este Chloe Saunders si viata mea nu va mai fi niciodata la fel ca pana acum.

Tot ce voiam era sa imi fac prieteni, sa cunosc baieti si sa continui sa fiu o adolescenta obisnuita. Dar nici macar nu mai stiu ce inseamna asta. Totul a inceput in ziua in care am vazut prima mea stafie – si stafia m-a vazut pe mine… Acum, stafiile sunt pretutindeni si nu vor sa ma lase in pace.

…si, ca si cum asta n-ar fi fost de-ajuns, m-am trezit inchisa in Sanatoriul Lyle, «un loc special» pentru adolescentii cu probleme psihice.

…si totusi, sanatoriul nu este ceea ce pare. Sa nu mai spuneti nimanui, dar eu cred ca si cei inchisi aici cu mine sunt mai mult decat se arata la prima vedere. Problema e de partea cui sunt ei?

Iar cea care trebuie sa descopere ce secrete periculoase ascunde Sanatoriul Lyle sunt eu… inainte ca tainele – si scheletele – sale sa revina ca sa ma bantuie.“

Recenzie:  Invocarea este primul volum al trilogiei „Forțele răului absolut”. Chiar nu mă așteptam să-mi placă atât de mult și am subestimat cartea.Cel mai mult mi-a plăcut combinația de fantasy cu horror, aceste 2 genuri s-au potrivit perfect. Începutul nu m-a intrigat prea mult, dar pe parcurs lucrurile au devin mai interesate și am impresia că acest prim volum este doar o introducere în adevărata acțiune.

Atunci când Chloe ajunge în sanatoriu și face cunoștință cu restul copiilor, facem și noi cunoștință cu câteva personajele, frumos conturate, ce au personalități total diferite: Liz, Rae, Tori, Simon, Derek și Peter.  Dintre fete cel mai mult mi-a plăcut Liz care este veselă și copilăroasă, deși are foarte multe probleme ce îi dau bătăi de cap, iar dintre băieți cred că îl aleg pe Simon (alegerea asta a fost mai mult prin eliminare deoarece Peter stă puțin timp la sanatoriu și Derek mi-e cam indiferent sau cum se spune: nu e genul meu. * zici că mă despart de el :)) * )

Descrierea cărții m-a făcut prima dată să mă gândesc la un serial pe care îl urmăream acum ceva timp: Ghost Whisper. Dar mai târziu mi-am dat seama că nu seamănă și n-au nimic în comun, iar autoarea Kelley Armstrong a fost originală când a scris cartea.Cât despre copertă, mereu mi s-a părut frumoasă și cred asta în continuare, dar când o vedeam pe diferite librării online mă ducea cu gândul la o carte a cărei acțiune se petrece cu mult timp în urmă, în jur de 1850. :)) Probabil imaginația mea e de vină .

Vreau să-mi cumpăr cât de curând și volumul, poate îl primesc cadou de Paște de la iepuraș .^^

„Derek rămase unde era. Tot cu ochii pe mine.

Holbându-se la mine.

De parcă eram o ciudată.

De parca eram o schizo.

– Fă-mi o poză, am șuierat eu. O să dureze mai mult.”

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s