Recenzie ~ Invitație la vals de Mihail Drumeș

Imagine

Mihail Drumeș este unul dintre scriitorii romani care m-a făcut să mă îndrăgostesc de cărțile lui, cărți ale căror personaje m-au ținut cu sufletul la gură , m-au făcut să traiesc alături de ele toate emoțiile și  mi-au arătat că nu mereu poveștile de dragoste se termină cu „…și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.”

Cartea  „Invitație la vals ” este scrisă din punctul de vedere al lui Tudor . Încă de la prima frază romanul te acaparează : „Totul s-a sfârșit: nu-mi rămâne decât să mă sinucid.” , te face să te gândești ce l-a supărat atât de mult pe tânărul acesta de nu mai vrea să trăiască , te face să vrei să-i afli poveste și el ne satisface această curiozitate .

Tudor este un tânăr obișnuit ca toate femeile să-i cadă la picioare , să se lase păcălite de avansurile lui și să aibe acel sentiment de trufie când ele se umilesc în fața lui .Însă când o cunoscute pe Mihaela , o studentă la Litere , dar nu-i acordase prea multă atenție ,  o invită la vals , cu scopul de a sta cu ochii pe o altă fată , și ea acceptă . Puțin mai târziu ea se mută în casa unde el stă cu chirie , chiar în camera de alături ,  își dă seama că o mai întâlnise , aceasta îi pune inima pe jar . Pe el intrigându-l și mai mult orgoliul ei , faptul că nu se lasă doborâtă de avansurile ei și că îi este inaccesibilă.

Este de preferat iadul cu o femeie deșteaptă,decât paradisul cu una proasta.

Pe parcursul celor 270 de pagini are loc o adevărată luptă a orgoliilor și a dorinței de trufie , vă las pe voi să aflați cine este învingătorul .

   ”Iubirea e nesățioasă, de un egoism sălbatic, vrea să-i sacrifici tot fără să-i ceri nimic în shimb, mulţumindu-te doar cu ceea ce-ţi oferă. ”

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Recenzie ~ Invitație la vals de Mihail Drumeș&8221;

  1. Aceasta a fost prima carte a lui Mihail Drumes pe care am citit-o. Si acum iti pot povesti cap coada actiunea. Stiu ca imi placeau alinturile dintre cei doi, accesiunea lui Tudor dupa despartire, cand tot ce vroia era ca Mihaela sa-si de-a seama ce a pierdut.
    Frumoasa recenzie 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s